Колорит вишиванок для чарівних панянок: обираємо сорочку за кольоротипом

Ще в середині 20-го століття швейцарський художник та педагог Йоханнес Іттен припустив, що кожній людині притаманна своя кольорова гамма. Ця ідея лягла в основу класифікації жіночих типів за порами року, якою і в наші дні послуговуються стилісти та візажисти. Рекомендації Іттена справді допомагають жінкам обирати саме ті відтінки, що підходять їм найбільше. І жіночі вишиті сорочки – не виняток.

Ми допоможемо вам знайти вишиванку під свій тип зовнішності. А великий вибір, натуральні матеріали та ексклюзивні жіночі сорочки ручної роботи нашого інтернет магазину Oleshchuk зроблять вибір легким і приємним. Ну що, почнемо?

ексклюзивні жіночі вишиті сорочки ручної роботи

Жінка Зима

Справжні красуні з білосніжною шкірою, темними відтінками волосся та насиченим кольором очей, в яких завжди горить пристрасний вогник. Зимовий тип краси, на думку стилістів, виграшно виглядає у сміливих, яскравих кольорах. Таким жінкам варто грати на контрастах, одягатися в чорне та обирати класичний крій одягу.

Зимі пасуватиме…

Класична жіноча вишиванка з чітким орнаментом.

Представниці зимового типу будуть чудово виглядати і в білосніжних, і в чорних вишиванках з контрастним візерунком. Багряний, вишневий, холодний синій, металевий срібний, зелений без домішок жовтого в лаконічних, стриманих візерунках – особливо до лиця «зимовим» красуням.

жіноча вишиванка "Калинова радість"

Фото вишитої сорочки для Жінки Зими – «Калинова радість»

Жінка Весна

Весна іде – красу несе. Це точно стосується жінок, що належать до весняного типу. Ніжна шкіра з легким рум’янцем, світло-карі, голубі або зелені очі, русяве чи золотисте волосся. Ніжність та свіжість – основні характеристики панянок-веснянок.

Весні пасуватиме…

Ніжно-квіткова чи пастельна жіноча вишиванка з натуральних матеріалів.

Представницям весняного типу рекомендують обирати природні, м’які барви – теплу зелену, помаранчеву, абрикосову, блакитну, блідо-рожеву. Поєднувати їх слід обережно, уникаючи яскравих контрастів. Весна чудово виглядатиме  в сорочці вільного крою з тонкої домотканої тканини. А ще їй найбільше личить делікатна мережка, тонкий серпантин орнаментів або теплі квіткові композиції.

жіноча вишита сорочка "Панянка-веснянка"

Фото вишитої сорочки для Жінки Весни – «Веснянка-панянка»

Жінка Літо

Їй притаманний досить блідий тон шкіри, яка наче світиться зсередини. Зустрічаються і ніжно-оливкові та рожеві відтінки. Волосся у представниць літа попелясте, русяве або каштанове, без золотистого блиску. Очі – світлі, ніби з поволокою.

Літу пасуватиме…

Романтична вишиванка зі стриманими квітковими мотивами чи абстрактним візерунком.

Кольорова гама літнього гардеробу має містити приглушено-сині, фіалкові, м’ятні, коричневі, сірі та смарагдові речі. Щодо фасонів, то представницям літа найкраще підійдуть елегантні, стримані силуети в поєднанні з одним, яскравим акцентом. Оздоблений мережкою рукав або вишитий пояс підуть літньому образу на користь.

жіноча вишиванка "Подих літа"

Фото вишитої сорочки для Жінки Літа – «Подих літа»

Жінка Осінь

Її вирізняє волосся – воно завжди з мідним, сонячним відтінком. Шкіра представниць осені може бути і блідою, і смуглявою, але без рум’янцю. Зазвичай, ці красуні можуть похвалитися золотистими веснянками та красивими очима з чітко вираженим обідком довкола райдужки.

Осені пасуватиме…

Автентична вишиванка у теплих барвах.

Осіннім жінкам до лиця відтінки коричневого, червоного, помаранчевого, вишневого, світло-фіолетового, оливкового. Важливо обирати речі, в яких поєднуються різні тони одного і того ж кольору. До теплих фарб – теплі тканини! Жінка осінь гармонійно виглядатиме у вишиванці зі щільного  полотна, оздобленій фольклорними мотивами, бісером, пишним квітами.

жіноча вишита сорочка "ЖІноча пристрасть"

Фото вишитої сорочки для Жінки Осені – «Жіноча пристрасть»

 

Читайте також: Краса, що твориться руками – різноманітність технік та видів української вишивки

 

МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

facebook logo twitter logo instagram youtube

НАШІ КОНТАКТИ

Магазин вишиванок Олещук. ТВК "Південний", Перша лінія 2/50, 2 поверх (раніше ТЦ Європа, 201а).